Vinterbona mustangen

Sommaren är förbi och man har haft möjligheterna att cruisa varje dag med sin Ford Mustang, trots detta så är det inte tillräckligt med tid för just körandet av mustangen. Istället är det stress och ångest när man måste ställa in den i garaget igen. Men, det går att ha bilen året runt, bara man vet hur man ska ta hand om den. Just gamla bilar behöver extra omvårdnad och det är det helt klart värt för att man ska få ha den hel och ren i många år till.

Många i Sverige älskar sin Ford Mustang och drömmen är ofta att få köra den jämt och ständigt. Dock är det absolut inte lika lätt att faktiskt köra den i Sverige året runt. Vintern ställer ofta till det med allt salt som ligger på vägarna och mustanger har ofta problem med att de måste ha vinterdäck som passar. Samma problem har man i resten av norden, i Norge behöver bilen istället Vinterdekktill mustangen. Men det stannar inte där, väghållning och lack är sådant som man måste kolla upp då säkerheten inte är den bästa i en Ford mustang med alla originaldelar kvar från 60-talet då säkerhet inte ens var påtänkt.

Vinterrusta bilen

Att vinterrusta bilen och att anpassa den för det tuffa klimatet är det som gör att man kan köra mustangen året runt. Här följer några exempel på hur man skyddar sin bil på vintern:

  • Det första man måste komma ihåg är just vinterdäcken, samma regler gäller för alla bilar i Sverige med vinterdäck och mönsterdjup. Beroende på vart du bor i Sverige så är det olika tjocklek på däcken som är optimalt.
  • Saltet på vägarna är förrädiskt för den som äger en gammal amerikansk bil över huvudtaget. Saltet äter upp lacken och gör lätt stora hål av rost för den som inte tar bort saltet direkt.
  • Vintern är en tid då många olyckor sker, det är inte svårt att installera bilbälte och kan verkligen rädda liv. Det kan förstöra looken menar vissa men krockar ni så är det kört helt och hållet.
  • Värme i bilen är en självklarhet när man ska ut och åka i minusgrader. Se till så att alla fläktsystem och liknande fungerar. Utan värme blir det definitivt ingen vinterbil.