Mustangen säljs mest i Sverige

Ford Mustang har kommit att bli Sveriges mest populära sportbil och förra året slog man försäljningsrekord och gick om alla andra sportbilar i försäljning. Även i år ser försäljningen av Mustangen ut att ligga på bra nivåer.

12497337-ford-mustang

Tidigare har vi skrivit om att Ford Mustang utan tvekan är den populäraste Forden som har många fans och det finns till och med Mustangklubbar som alla som älskar bilen kan gå med i. Sedan den första bilen byggdes för över 50 år sedan har den haft stor framgång och folk över hela världen har kommit att älska bilen. Det har även svenskarna gjort. I Expressen kan man nämligen läsa att bilen är svenskarna absoluta favorit-sportbil och första kvartalet i år såldes hela 112 exemplar av bilen, vilket ingen annan sportbil kunde matcha.

Går bra i Sverige

Ford Mustang lanserades under förra året i en ny version och det var just den här modellen som fick svenskarna fast. Under förra året var nämligen Sverige det land som köpte flest Ford Mustanger per capita. Och bilens popularitet ser alltså ut att vara lika stor även i år. I år har den exempelvis gått om Porsche 911 i försäljning och handlarna av Forden ser att intresset för bilen är rent ut sagt enormt. Varför den är så populär tror bilhandlarna beror på att den är väldigt bra. Man får nämligen en 5-liters V8-motor under 400 000 kronor, vilket är mycket mindre än likvärda modeller hos de flesta konkurrenter.

Öppnat nya butiker

De få bilar som kommer till Sverige säljs direkt och de går enbart att köpa vid Fords flaggskeppsbutiker. Det finns fyra stycken sådana butiker i Sverige som öppnades under förra året. Innan det här året är slut räknar Ford med att ha öppnat upp totalt tio sådana här butiker. Det är inte bara Ford Mustang som säljs i de här butikerna utan andra Ford-bilar finns också och även de verkar vara väldigt populära hos de svenska köparna.