Mustangen ett fantastiskt bygge

Att Ford Mustang är en populär bil är det nog ingen som direkt missat. Det är en av svenskarnas och amerikanernas favoriter. Trots det så började man inte sälja mustang i Sverige förrän i förra året. Sportbilen som har funnits på våra vägar sedan 1964 kan ha många saker att skruva på och för många är det deras hobby, att skruva ihop en Ford Mustang och göra den till ett originalskick.

fälgar på ford mustang

 

Bilen som från början var en liten sportbil som skulle passa ungdomen vart snart en stor favorit. Med mer muskler och mer kraft har bilen nu utvecklats till ett riktigt monster.

Många personers intresse är just att ta en gammal klassiker och göra den till en fantastiskt stark muskelbil, I originalskick. För den som älskar att skruva äldre bil så är just gamla amerikanare med en hel del plåt och en v8-motor det som brukar vara favoriten. Det innebär en hel del plåt och plåtarbete främst, sådant som man idag kan få hjälp med från colly components, vilket är otroligt smidigt när man älskar att skruva bil men inte har möjligheterna att böja och hantera stålen själv. Men det är inte bara det som man kan få hjälp med utan även bränsle- och kylkanaler till motor och även oljetransport som är säkrare. Något som verkligen kan efterlängtas i en äldre motor som ofta just droppar olja. Om det är så att man vill göra sin muskliga mustang till ett tyst monster så är det enkelt med hjälp av plast istället för plåt. Detta gör också att brusreduceringen blir större, men vad är en mustang utan dess rytande motor?