Inför en besiktning

Att vara ägare till en bil innebär både roliga saker och problem. En bil underlättar ju kraftigt o vardagen på många sätt och vis, men så finns det vissa saker som inte är så roliga med att ha en bil. Som till exempel att det kostar mycket att köra, den kan gå sönder när som helst och så måste den klara en besiktning då och då. Och det är faktiskt så att bilen ibland behöver rustas upp inför en ny säsong på vägarna, något som de på en besiktning inte är sena att berätta. Helst ska man dock ha fixat allt som kan tänkas behövas redan innan man åker dit så att man slipper komplikationer, och vi har såklart ett gäng tips på småfix man bör ta tag i innan man åker på besiktning!

  • Att ha en ren och snygg bil är ett måste, då blir helhetsintrycket, för att inte tala om det första intrycket, mycket bättre än om den inte blivit tvättad på ett halvår eller så. Det tyder dessutom på att du som bilägare är någon som tar hand om ditt fordon och inte låter det förfalla sakta men säkert.
  • Bilrutorna är något som inte alla inser är en kritisk punkt. Faktum är att vindrutan måste bytas ut då och då, om man har en bil länge, annars kan sol med mera reflekteras när man kör. Sök på bilglas Stockholm, om du bor där, på internet för att hitta någon som kan göra en bedömning på din bil. Om du vänder dig till Mobilglas.se kommer de dessutom ut till den platsen du är på och byter rutan. Väldigt praktiskt om man till exempel får ett stenskott dagen innan det är dags för besiktning.
  • Att ha dugliga däck kan ses som en självklarhet, men det är långt ifrån det för många. I synnerhet under vintertid då det kan vara halt och isigt på vägarna kan däcken vara avgörande för om man kommer hem välbehållen. Det är alltså inte så konstigt att man alltid bör köra runt med ett par, åtminstone ganska, nya däck när man är ute med sin bil.