Den eftertraktade mustangen

Nästa år blir historiskt för alla mustangälskare. Bilen som har funnits och sålts världen över(främst i USA) och är älskad av så många har aldrig någonsin lanserats i Sverige. Istället har vi som mustangälskare fått lov att frakta dessa vackra bilar över Atlanten själva. Men nästa år är det alltså slut med det och den nya muskelbilen lanseras även i Sverige. I 50 år har svenskarna väntat på att få köpa bilen hos en återförsäljare och bilen som kommer är den nya Ford Mustang årgång 2013.

De flesta som äger mustangen har en äldre modell från 60–70-tal. Dessa har varit populära genom tiderna och är en klassisk muskelbil. Den har alltid varit något snabbare och haft flera hästkrafter, mycket kraft i en liten bil helt enkelt. För mustangen är inte känd för att vara stora.

en mustang stående på gräsmatta

Mycket skruvande på gamla bilar

Att äga en gammal bil innebär en hel del skruvande och man är rik om man sitter på många reservdeler. Det gäller att kunna sin bil och med det menas att man måste vara kunnig i skruvandets konst när man köper en äldre bil. Det blir inte hållbart i längden att skicka in bilen på verkstad och man behöver kunna lösa det mesta själv. Amerikanska bilar är inte gjorde för den svenska miljön och om man vill försäkra sig om att den ska klara av att köras här så får det nog bli en sommarbil. Bilarna kokar dessutom väldigt lätt så de bilar vi använder till att cruisa med är alltså inte helt bra att för just det syftet.