Åk på cruising i sommar

Det är ett odödligt nöje på sommaren som många tycker är kul, vi talar såklart om cruising och det underbara nöjet av veteranbilar. Det är evenemanget där gamla fordar blandas med chevrolets stora flaggskepp, oavsett skick så är de amerikanska och svenska veteranbilarna ett rent nöje att sitta och titta på. Ännu bättre är det när man till och med får åka med! Att åka en gammal veteranbil med V8-motor är minst sagt mer än en hobby.

I Sverige är det en riktig tradition att åka raggarbil eller veteranbil som vi kallar det också. Det är nog därför vi har så många cruisingar i städerna runt om i Sverige, det finns ett så stort intresse. Det finns dock några veteranträffar som lockar mer än andra och anledningen är förmodligen de sidoevenemang som arrangeras. Det ska vara kul att åka på raggarträffar och en vecka av bara cruising är såklart inte hållbart. På de riktigt bra träffarna så finns det även så kallade swapmeets, en sorts marknad där man kan hitta alla möjliga bildelar till sin gamla veteranbil där hemma. Det kan vara vad som helst som man hittar i lådorna på dessa marknader och är helt klart värt att åka på bara det.

Big Meet eller Classic

Ja för den som saknar kunskap eller intresse om raggarträffar så är dessa namn helt nya och möjligen lite kryptiska. Men Power Big Meet som är en bilträff som sker varje år sedan över 30 år tillbaka i Västerås är idag nordens största cruising och bilträff. Den pågår en hel vecka och har marknader och evenemanget dagligen. Classic Car Week är något mindre men minst lika gammalt och bjuder på mer evenemang runt bilträffen, de har bland annat hill climb och monstertrucks. Träffen är varje år i augusti och håller på i en vecka, beläget i Rättvik vid vackra Siljan så är det här platsen för att avnjuta vackra bilar samtidigt som man har en fin semester.

mustang på CCW

Ta med på crusingveckan

Det är inte alltid lätt att packa inför vilken semester som helst, dock är det riktigt svårt att göra det för resor som går till bilträffar. Viktigt att tänka på att ta med sig till CCW:

  • Fixa boende nära Siljan och ta med badkläderna!
  • Dricka! Inte bara det som ni tänker ha som festdricka utan vatten, det blir varmt både i bilar, tält och på vägen där bilarna går.
  • Packa grillen för det är alldeles perfekt att grilla en köttbit på campingen.
  • Äger du en handbok för din mustang? Ta med den, den kommer garanterat till användning!
  • De senaste åren har de haft tur med vädret så missa inte att packa sollotion och solskydd. Och solglasögonen får absolut inte glömmas, men de är mer för cool image än för solskydd, eller både och.
  • Ombyten och gott om rockabilly kläder är ett måste, även brylkräm, hårspray, hårnålar och självklart hårblomman! Viktigt är också att ha med smink såsom rött läppstift och svart eyeliner. Men glöm inte att packa ner makeup-remover, skydda din hy och ta bort sminket innan du solar eller innan du ska sova.